Omdiskuterad straff gav delad poäng

2:07 min

En omdiskuterad straffsituation gav delad poäng mellan Sundsvall och Östersund. Trots att en hemmaspelare gick omkull utanför straffområdet blåste domaren straff och Sundsvall kunde slå in 1–1.

– Tycker inte att det är straff utan frispark, säger Östersunds Darijan Bojanic till Radiosporten.

Det återstod tre minuter av ordinarie speltid när Östersunds Tom Pettersson rev ner Linus Hallenius i en närkamp. Domaren blåste straff – trots att förseelsen ägde rum strax utanför straffområdet.

– Av tv-bilderna man sett så tycker jag inte att det är straff utan frispark, säger Östersunds Darijan Bojanic till Radiosporten.

Marcus Danielsson var säker från elva meter och placerade in slutresultatet 1–1.

– Jag hade bestämt innan matchen att jag skulle slå den i mitten. Mycket på grund av att jag spelat med Aly Keita i Västerås och han vet att jag gärna slår straffar till vänster. Så mitten kändes säkrat, säger Danielsson till Radiosporten.

Vad säger du om straffsituationen, var Hallenius innanför?

– Det var på gränsen. Det är svårt att så från min vinkel men kul att vi får några domslut med oss.  

För Sundsvall gav 1–1 en viktig poäng i kampen om att undvika nedflyttningsstrecket.

– Som matchen blir får vi vara nöjda med en poäng även om man aldrig är helt nöjd. Men vi hade en tuff match och fick försvara oss mycket. Vi skapade inte så många chanser och Östersund hade väl några fler, säger Danielsson.

Länge såg det dock ut som att Östersund skulle gå segrande ur striden. I den 52:a minuten fick Darijan Bojanic klockren träff med högerfoten när han på frispark gav Östersund ledningen. Centralt i planen, en bit utanför straffområdet drog han bollen direkt i mål till vänster om Tommy Naurin i Sundsvalls mål.

Anfallaren, som gjorde sin fjärde match för Östersund, har därmed gjort sitt första allsvenska mål för klubben.

– Den satt bra men betyder inte så mycket i efterhand. Hade vi vunnit hade den betytt mer, säger Bojanic.

Sundsvall inledde piggast men utan att skapa några riktiga farligheter. Gästande Östersund jobbade sig in i matchen under den första halvleken och hade en skaplig chans att ta ledningen efter 34 minuter men Tommy Naurin stod pall för skottet en bit utifrån.

Sundsvalls kvitteringsjakt hade mattats av något när laget fick straff i den 87:e minuten och kunde fastställa slutresultatet. Östersund gick därmed miste om tre poäng och chansen att på allvar haka på de främsta lagen i den allsvenska tabellen.

– Vi är väldigt besvikna, vi ska vinna för vi är det bättre laget. Men vi gör det inte tillräckligt bra, vi kan inte skylla på domaren utan bara på oss själva, säger Bojanic.