Obasi bakom AIK:s målfyrverkeri

1:49 min

AIK slog Sirius på bortaplan med 4-1 sedan nyförvärvet Chinedu Obasi gjort två av målen. Även AIK:s andra anfallsförvärv Nicolas Stefanelli hamnade i målprotokollet.

AIK hade bara gjort 15 mål på 16 allsvenska matcher. Då värvade man hem anfallaren Chinedu Obasi, som gjorde succé vid sin förra sejour i klubben. Mot Sirius gjorde han sin första allsvenska match i comebacken och han slog till direkt.

Efter sju minuter satte Obasi 1-0 på straffspark. Ett annat nyförvärv, Nicolas Stefanelli, ökade på till 2-0 innan Obasi ökade på ledningen till 3-0 före paus. Obasi var ett ständigt hot mot Sirius-försvaret. I den andra halvleken frispelade han fram Henok Goitom till 4-0.

– Jag tror att situationen är över men sen ser jag att Obasi får bollen och då tänkte jag bara att jag skulle vara i en linje där motståndaren inte ser mig och brösta in den, säger Goitom till Radiosporten.

Ett annorlunda sätt att göra mål?

– Alla mål räknas, så det är okej.

Hemmalaget ägde mycket boll, men hade svårt att skapa målchanser. Jesper Arvidsson reducerade i slutminuterna på hörna.

– Defensivt är vi inte där. Samtidigt gör vi en bra offensiv match men det är defensiven som inte sitter där den ska. Innan de får 1–0 känner vi att vi har övertaget men sen vet jag inte vad som händer, säger Sirius Elias Andersson.

I och med segern tog sig AIK förbi bland annat Sirius i tabellen och är ny grupptvåa. Sirius ligger fyra, en poäng bakom AIK. AIK har nio poäng upp till ettan Malmö. 

– Hade Sirius vunnit den här hade de varit fem poäng före oss och det hade inte varit bra för vår självkänsla. Nu är vi på något sätt med och sen får vi se om vi är starka nog att bland oss i Malmö FF-striden, säger AIK:s tränare Rickard Norling. 

Allsvenska tabellen