Bengtsson tia i stavhoppsfinalen

4:20 min

Angelica Bengtsson blev tia på stavhoppsfinalen vid VM i London. Svenskan var aldrig nära att klara 4,65 och stannade på 4,55.

– Det var vad jag trodde inför så jag är inte besviken, jag orkade inte i de sista försöken, säger Bengtsson till Radiosporten.

Efter rivning på ingångshöjden 4,30 i det första försöket seglade Angelica Bengtsson med stor marginal över ribban i försök nummer två. Bengtsson klarade även 4,45 direkt men avbröt sitt första försök på 4,55.

Svenskan satte inte ens i staven i ett försök att genomföra hoppet.

Desto bättre gick det i det andra försöket men sen tog det stopp för Bengtsson. Hon avbröt hoppen både i det första och i det andra försöket och var inte heller nära att klara höjden i försök nummer tre. 

Bengtsson stannade på 4,55 och blev tia i finalen.

– Tia var vad jag trodde inför så jag är inte besviken. Jag orkade inte i de sista förösken. Det var motvind ibland och då blev det några kryss och för många hopp med den träning som jag haft, säger Bengtsson till Radiosporten.

I Stockholm i juni stukade Bengtsson båda fötterna och har dessutom haft problem med en hand.

– Hon har inte haft jättebra förutsättningar att lyckas här, säger Radiosportens expert Miro Zalar.

24-åringen medger också att OS i fjol rubbade träningsupplägget inför mästerskapet i London.

– Jag var väldigt besviken efter OS så man fick bryta ihop och komma tillbaka och det tar sin tid. Hela försäsongen blev lite halvdan och när jag väl kom igång med träningen så stukade jag fötterna.

Ekaterini Stefanidi från Grekland vann VM-guldet på 4,91 och silvret gick till amerikanskan Sandi Morris som hoppade 4,75. Bronset gick överraskande till Robeilys Peinado från Venezuela som klarade 4,65.