Kramer utslagen i semifinal

2:05 min

VM är över för debutanten Andreas Kramer. Den 20-årige svensken slutade sexa i semifinalen på 800 meter och missar därmed finalen.

– Ett bra lopp och en bra upplevelse men jag hade önskat att jag hade mer kontroll över loppet, säger han till Radiosporten.

Andreas Kramer, med den sjätte bästa tiden i heatet, öppnade respektlöst i semifinalen och låg femma inledningsvis. 20-åringen hängde länge med bra men med 100 meter kvar kroknade han och blev sexa på tiden 1.46,25 – mer än sekunden över hans svenska rekord.

– Ett bra lopp och en bra upplevelse och en bra erfarenhet men jag hade önskat att jag hade mer kontroll över loppet. Nu fick jag lägga mig bakom men fixade ändå en okej position så det var kämpigt, tuffare i dag, säger han till Radiosporten.

Upp till fjärdeplatsen, som gett en finalplats, hade VM-debuterande Kramer 42 hundradelar och därmed har 20-åringen tävlat klart i VM.

– Jag fick en bra rygg men det är svårt att springa på bana åtta och att ha det utgångsläget, säger Kramer.

– VM har varit fantastiskt, speciellt publiken. Det är bara att kolla sig runt omkring, det är riktigt häftigt.  

Kramer har blommat ut på allvar den här säsongen med flera fina prestationer på kort tid. Inför mästerskapet i London raderade han bland annat ut Rizak Dirhes 14 år gamla svenska rekord när han sprang på tiden 1.45,13.