Sagström om sitt wildcard: ”En dröm”

24-årige golfspelaren Madelene Sagström blev skrällen i Solheim Cup-laget. Svenskan fick ett wildcard direkt efter British Open på söndagen.

– Jag har haft Solheim Cup-loggan i min mobil i elva år så det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse, säger Sagström.

British Open avslutades i går och kaptenen för Europalaget Annika Sörenstam tog ut sina två wildcards till Solheim Cup. Det blev två svenskar. Det väntade namnet Anna Nordqvist och det mer oväntade namnet Madelens Sagström.

– Det är det här man har gått och hoppats på. Det ska bli otroligt kul och jag är jätteglad. Jag har vetat att det har varit ganska nära, säger Sagström till TT.

Hon har haft en kometkarriär. Började som proffs i USA förra året och debuterar på LPGA-touren i år. I sommar kom den stora framgången då hon slutade fyra på en LPGA-tävling i Michigan och i sin andra major (LPGA-mästerskapen) kort därpå fick hon en fin elfteplats.

Anna Nordqvist har haft körtelfeber, men hennes sjundeplats i British Open gjorde att Annika Sörenstam plockade fram ett wildcard även till henne.

– Jag är lycklig och ser fram mot detta. Jag kommer att vila lite nu och sedan vara redo när Solheim börjar, säger Nordqvist.

Solheim Cup avgörs 14-20 augusti i Iowa, USA.

Så här er Europalaget ut

Georgia Hall, England

Florentyna Parker, England

Mel Reid, England

Jodi Ewart Shadoff, England

Carlota Ciganda, Spanien

Suzann Pettersen, Norge

Charley Hull, England

Karine Icher, Frankrike

Caroline Masson, Tyskland

Emily Kristine Pedersen, Danmark

Anna Nordqvist, Sverige

Madelene Sagström, Sverige