Friidrotts-VM 2017

Här är dagens VM-resultat 7 augusti

Här är dagens VM-resultat 7 augusti.

200 m försök (h)
Så gick det: Med tiden 20,05 var Jereem Richards från Trinidad snabbast av samtliga i kvalet. Botswaniern Isaac Makwala, som har sprungit på 19,77 i år, ströks i sitt försöksheat på grund av magsjuka.

Tresteg kval (h)
Så gick det: Två amerikanare är vidare med de längsta hoppen. Bäst gick det för Chris Benard som nådde 17,20 medan landsmannen Christian Taylor hoppade 17,14. Ytterligare en klarade att hoppas över 17 meter – Cristian Nápoles från Kuba som noterade 17,06.

Slägga final (d)
Så gick det: Den polska stjärnan Anita Wlodarczyk höll för tycket och vann, efter en trög start, till slut med god marginal. Världsrekordhållaren drog iväg släggan 77,90 meter i den femte omgången och det räckte till karriärens tredje VM-guld.

400 m häck försök (d)
Så gick det: OS-mästaren Dalilah Muhammad var stor favorit i försöket och infriade alla förväntningar. Hon segrade klart i sitt försöksheat på tiden 54,59 – försökets bästa tid – och får fortsättningsvis gälla som stor guldfavorit.

400 m häck semifinal (h):
Så gick det: Norrmannen Karsten Warholm slutade tvåa i sitt försöksheat på 400 meter häck och är därmed vidare till semifinal.

Tresteg final (d):
Så gick det: 21-åriga Yulimar Rojas, Venezuela, vann VM-guldet på 14,91 – ett hopp som var två centimeter längre än stjärnan Caterine Ibargüens (Ibargüen som kommer från grannlandet Colombia.) Något av ett tronskifte där, alltså. 

400 m semifinal (d)
Så gick det: Allyson Felix kom tvåa i den snabbaste semifinalen efter att hon stannat av vid målgång. Salwa Eid Naser, Bahrain, vann, på semifinalens bästa tid (50,08.)

110 m häck final (h):
Så gick det: Omar McLeod tog ett efterlängtat jamaicanskt guld – nationens första hittills på VM. Tvåa kom Sergei Shubenkov, som tävlar under neutral flagg (eftersom att hans Ryssland är uteslutet ur VM på grund av dopning.)

1500 m final (d):
Så gick det: Meraf Bahta slutade på en nionde plats i finalen som vanns av kenyanskan Faith Chepngetich Kipyegon.