Civilminister Ardalan Shekarabi och Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand
Civilminister Ardalan Shekarabi och Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand. Foto: Jessica Gow/TT

Ännu en person misstänkt för matchfixning

Utredningen av matchfixningsförsöket av den allsvenska fotbollsmatchen mellan IFK Göteborg och AIK växer, skriver Aftonbladet.

Två personer har delgivits misstanke för grovt givande av muta. Duon misstänks för att under förtäckta hot ha erbjudit en AIK-spelare en stor summa pengar för att underprestera i matchen som skulle ha spelats den 18 maj.

– Det handlar om de två som var med vid det aktuella tillfället, säger åklagaren Hans-Jörgen Hanström till tidningen.

Enligt Aftonbladet rör det sig om två tidigare elitspelare.

Enligt de första uppgifterna från Svenska Fotbollförbundet misstänktes en person för matchfixningsförsöket. Åklagaren utesluter inte att utredningen växer ytterligare, möjligen till att omfatta andra matchfixningsförsök.

– Vi tittar brett. När det gäller de här två misstänkta så tittar vi på deras kontaktnät, på deras ekonomi och så vidare för att skapa oss en bild. Vi försöker ta reda på så många omständigheter kring det som hände som möjligt. Både sådant som talar emot och för de misstänkta, säger han.

AIK-spelaren rapporterade händelsen, matchen sköts upp och kommer att spelas nu på torsdag.

Mer om Spelfusk

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".