Armand Duplantis.
Foto: Jessica Gow/TT

Här är dagens VM-resultat 8 augusti

Här är dagens VM-resultat 8 augusti.

Spjut final (d)
Så gick det: Världsrekordhållaren och den stora favoriten Barbara Spotakova höll för trycket och vann finalen. I den tredje omgången drog hon till med 66,76 meter och det räckte till VM-guldet i London. Tvåa slutade Lingwei Li från Kina som noterade 66,25 meter.

200 m försök (d)
Så gick det: En av favoriterna på distansen, nederländskan Dafne Schippers, visade fin form i försöket. Hon var inte bara snabbast i sitt heat utan snabbast av samtliga med tiden 22,63.

Stavhopp final (h)
Så gick det: Armand Duplantis klarade ingångshöjden i första försöket men sen tog det stopp för den unge svensken. Det blev tre rivningar på 5,65 och en niondeplats för 17-åringen.

Vann gjorde amerikanen Sam Kendricks på 5,95. Piotr Lisek, Polen, kom tvåa på 5,89 och Renaud Lavillenie, Frankrike, kom trea på 5,89.

400 m häck semifinal (d)
Så gick det: Dubbla världsmästaren från Tjeckien – Zuzana Hejnová – tog en överlägsen seger i sitt heat. Vidare till final är hon dessutom med den snabbaste tiden. Däremot är danskan Sara Slott Petersen, som tog OS-silver i Rio, utslagen efter sin tredjeplats i semifinalheatet.

Kula kval (d)
Så gick det: Fanny Roos lyckades inte få till det, hennes bästa stöt var 17,31 – det hade krävts en halvmetern längre stöt för att nå final. Bästa resultat hade kinesiskan Lijiao Gong som kastade 18,97, hennes kast följdes av Michelle Carter, USA, som kastade 18,92.

3000 m hinder final (h)
Så gick det: En kenyan vann som sig bör – Conseslus Kipruto sprang in på 8.14,12. Det var det sjätte VM:et i rad som en kenyan vann guld. För Kipruto blev det hans första guld efter att i de två tidigare VM-finalerna blivit slagen av landsmannen Ezekiel Kemboi. Tvåa i årets VM kom marockanen Soufiane Elbakkali. Trea blev amerikanen Evan Jager. 

800 m final (h)
Så gick det: Fransmannen Pierre-Ambroise Bosse vann på tiden 1.44,67 – hans bästa tid för säsongen. Tvåa kom polacken Adam Kszczot och trea blev kenyanen Kipyegon Bett. Sex av världens nio snabbaste 800-meterslöpare misslyckades i semifinalen och i finalen missade favoritern Nijel Amos medaljplatsen. 

400 m final (h)
Så gick det: Wayde van Niekerk försvarade sitt VM-guld på 400 meter. Sydafrikanen vann överlägset och kunde vinna avstannande. Steven Garidner, Bahamas, tog silver och Abdalelah Haroun, Qatar, tog bronset. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista