Caroline Seger flyttar hem – klar för Rosengård

4:21 min

Landslagsveteranen Caroline Seger återvänder till Allsvenskan efter tre år i franska ligan.

– Det känns otroligt skönt, säger hon.

– Jag har längtat hem till mig familj och mitt sociala liv. Att ha lite mer än bara fotbollen för det har man inte på samma sätt i proffsfotbollen, säger Caroline Seger.

Rosengårds sportchef Therese Sjögran säger till klubbens hemsida att just Segers erfarenhet "kommer att tillföra mycket till vår klubb och även som förebild för våra unga spelare."

Seger har spelat i landslaget i över ett decennium och tilldelades Diamantbollen 2009. De senaste säsongerna har hon spelat i PSG och Lyon. Men den senaste tiden har hon mest tillbringat på sidan av planen och när Lyon vann Champions League i våras blev hon kvar på bänken hela matchen. 

– Det var tufft för mig och något jag tar med mig i min karriär. Men när man har så bra spelare i laget är det svårt att tycka och tänka något annat när de presterar så bra. 

Senaste säsongen i Sverige, 2014, spelade innermittfältaren i det blivande konkurslaget Tyresö FF.

Det är ännu oklart hur långt det nya kontraktet med Rosengård - som hon gjorde sju damallsvenska matcher för 2011 när klubben hette LdB Malmö - löper. Seger har även representerat Linköping i allsvenskan och spelat i USA. 

På torsdagen gör Caroline Seger sin första träning med Rosengård, och håller en presskonferens. Om hon är spelklar till den damallsvenska återstarten efter EM-uppehållet den 19 augusti återstår att se.