Här är dagens VM-resultat 9 augusti

Här är dagens VM-resultat 9 augusti.

200 m försök (h)
Så gick det: Efter att ha stoppats från försöken i måndags på grund av magsjuka fick Isaac Makwala helt ensam springa sitt försöksheat. Världsettan behövde springa på 20,53 eller snabbare för att nå semifinal och den uppgiften klarade han galant. Botswanalöparen sprang i mål på imponerande 20,20.

3000 m hinder försök (d)
Så gick det: Varken Charlotta Fougberg eller Maria Larsson tog sig vidare från försöken. Fougberg, som sprang med en skadad hälsena, var sist i sitt heat medan Larsson sprang in som nia. Desto bättre gick det för Beatrice Chepkoech från Kenya som var snabbast av alla på tiden 9.19,03.

Längdhopp kval (d)
Så gick det: Det ville sig inte heller för Khaddi Sagnia som inledde kvalet med två övertramp. Den pressade svenskan fick visserligen vit flagg i det sista hoppet men hennes 6,42 räckte inte till en plats i finalen. Tianna Bartoletta, som hoppat 7,13 i år, noterade 6,64 och var näst bäst med det resultatet. Längst hoppade dock Darja Klisjina med 6,66. 

Slägga kval (h)
Så gick det: Polacken Pawel Fajdek, som vann VM-guldet både 2013 och 2015, levererade även i London. Han kastade visserligen inte över 80 meter men hans 76,82 blev ändå det längsta kastet i kvalet.

5000 m försök (h)
Så gick det: Stjärnan Mo Farah hoppas avsluta karriären på bästa sätt och ett steg mot ett nytt VM-guld är han efter kvällens försök. Han slutade tvåa i ett långsamt försöksheat och tog sig vidare på blygsamma 13.30,71. Desto snabbare sprang Selemon Barega från Etiopien som noterade 13.21,50.

Kula final (d)
Så gick det: Det blev guld till Kina och det genom Lijiao Gong som i den femte omgången nådde 19,94. Närmast att hota segrande Gong var Anita Márton från Ungern som dock hade 25 centimeter upp till den kinesiska guldstöten. Bronset gick till amerikanskan Michelle Carter.

200 m semifinal (h)
Så gick det: Isaac Makwala fick återigen revanschera sig efter magsjukan. Trots att han fick springa på bana 1 sprang han i mål som tvåa på tiden 20,14 och är därmed klar för VM-final. Allra bäst i semifinalen var dock amerikanen Isiah Young som, i samma heat som Makwala, sprang i mål på tiden 20,12.

400 m häck final (h)
Så gick det: Karsten Warholm började i ett rasande tempo – och höll hela vägen in i mål. Den 21-årige norrmannen imponerande stort och vann guldet på tiden 48,35. Yasmani Copello från Turkiet tog silvret och amerikanen Kerron Clement bronset.

400 m final (d)
Så gick det: Shaunae Miller-Uibo var i ledning och på väg mot guldet när hon med drygt 40 meter kvar började halta och tappade allt. Hon slutade fyra och guldet gick i stället till amerikanskan Phyllis Francis medan landsmaninnan och stjärnan Allyson Felix knep bronset. Silvermedaljen tog Salwa Eid Naser hand om.