”Onödig” finalmiss av Khaddi Sagnia

2:19 min

Två övertramp fällde Khaddi Sagnia i längdhoppskvalet. När hon i Radiosportens mikrofon skulle förklara vilken anpassning hon gjorde efter första övertrampet svarade hon "jag flyttade bara bak", och lämnade intervjun.

Sagnia hade behövt hoppa 6,46 för att nå finalen. Men efter två övertramp hoppade hon bara 6,42 i sitt tredje och sista försök då hon hade god marginal vid plankan. I intervjun efteråt försökte Sagnia förklara varför hon hade två övertramp som satte henne i en svår sits.

– Jag har aldrig känt mig så bra under hela säsongen som jag gjorde i dag. Det är därför övertrampen kommer. Jag är inte van vid att ansatsen går så bra som den gjorde i dag, säger Sagnia som i sitt tredje försök fick 6,42, vilket var fyra centimeter för kort. 

I det första försöket hade Sagnia ett övertramp med bara en centimeter. I andra försöket trampade hon över med hela foten. När Radiosportens reporter Bengt Skött frågade vad hon gjorde för korrigering mellan första och andra hoppet svarade Sagnia:

– Jag flyttade bara bak.

Därefter lämnade hon intervjun.

– Jag kunde inte slutföra intervjun. Jag vet inte vad som fick henne att skynda i väg, säger Bengt Skött.

– I bland har de starka skäl att sticka bort när funktionärer rycker i armarna på dem för att de ska i väg på en prisutdelning. Men där ville hon inte stanna kvar och prata längre, säger Skött.

Radiosportens expert Miro Zalar:

– Jag tycker det var en befogad fråga. Frågan är varför man kommer en hel fot över plankan då när hon flyttat bak, någonstans har ju något gått galet, säger Zalar. 

Innan Sagnia lämnade berättade hon ändå att hon försöker se positivt på nästa säsong.

– Jag tar ändå med mig en väldigt go känsla. Dock besviken på att jag inte går vidare men det här är bara början, det kändes så bra, säger Sagnia till Radiosporten.

I sista försöket korrigerade Sagnia ansatsen, men hade 15 cm till godo vid plankan och landade på 6,42. 6,46 var sista resultat som gick till final.

– Otroligt tråkigt när hon har formen, hon hade varit med i matchen och krigat om en jättebra placering i finalen. Helt onödigt att hon missar finalen, säger Zalar.

Förbundskapten Karin Torneklint ser positivt på att Sagnia var arg efter finalmissen.

– Hon var arg och irriterad för hon har aldrig varit i så här bra form säger hon, så det är jättetrist och det är bra att hon är arg. Det ska vara för hon ska vara i en final, säger Torneklint.