Ny ansats ska få Skoog att nå nya höjder

3:23 min

Sofie Skoog var OS-sjua i Rio för ett drygt år sen. I kväll siktar hon på en bättre placering med hjälp av en justering i ansatsen.

– Sista isättningen är längre från ribban så att jag kan komma in med mer fart och får plats att hoppa högre, säger Skoog till Radiosporten.

I kväll kliver Sofie Skoog och Erika Kinsey in i mästerskapet i London när damernas höjdhoppskval äger rum.

– Det börjar spritta i kroppen så där som det ska när det är dags för ett mästerskap, säger Skoog till Radiosporten.

27-åriga Skoog fanns med vid VM i Peking för två år sen men då blev det uttåg i kvalet. Trots finalmissen senast är hon glad över erfarenheten som hon tar med sig in i mästerskapet i London.

– Det känns skönt att kunna säga att man gjort alla mästerskap som varit och att man varit på VM förut och vet som gäller. Allt smått runtomkring, man kan känna ett helt annat lugn.

Vid OS i Rio i fjol slutade Skoog sjua – men sen dess har en hel del hänt.

– Sista isättningen är längre från ribban så att jag kan komma in med mer fart och få plats att hoppa högre.

– Det handlar om en fot ungefär, 25 centimeter. Så det är ändå ganska mycket och till en början var det jätteknepigt  men nu känner jag att jag fått häng på det.

Radiosportens expert Miro Zalar tror att Skoog har goda chanser i kvalet och detsamma gäller Erika Kinsey. För att definitivt säkra en plats i finalen krävs 1,94.

– Lyckas de ta 1,92 utan rivning så tror jag att de har goda chanser och det är resultat som de gjort tidigare så jag hoppas att de fixar det.

Han slår dock ett extra slag för 27-åriga Skoog.

– Hon har varit med lite mer och det känns som att hon kan få en hyfsad placering medan Erika Kinsey haft det svårt när det gäller stora tävlingar. Jag hoppas att hon fixar det men jag är inte så säker på det, säger Zalar.

Hör damernas höjdhoppskval i Sportextra från 20.10.