Bekräftat: Badou Jacks motståndare – WBA-mästaren

4:34 min

Badou Jacks motståndare klar – den 26 augusti ställs svensken mot WBA-mästaren i lätt tungvikt, Nathan Cleverly.

– Många säger min match är den bästa på hela galan faktiskt, men jag försöker inte tänka på det ska bara göra min grej och vinna, säger Badou Jack till Radiosporten.

På samma gala ska 33-årige Jacks promotor och boxningslegendaren Floyd Mayweather Jr möta MMA-stjärnan Conor McGregor i en upphaussad fajt.

Matchen mellan svensken och WBA-mästaren har varit på gång under en längre tid. Men först på torsdagskvällen blev det helt klart att Nathan Cleverly blir svenskens motståndare.

– Det har dröjt otroligt länge, det är bra 16 dagar kvar till fajt. säger boxningsexperten Olof Johansson till Radiosporten.

Men Badou Jack som bytt viktklass till lätt tungvikt har varit inställd på fajt och känner sig redo.

– Jag har varit i hård träning i två månader sedan jag kom hem från Sverige. Så jag är i toppform, det ska inte vara några problem.

Den 30-årige motståndaren Nathan Cleverly har på 33 matcher vunnit 30.

– Han är ganska tuff och kommer framåt vilket jag gillar. Han är inte känd för att slå hårt, men han slår många slag. Men det är inte så mycket kraft bakom hans slag. Vi underskattar absolut inte honom, jag är beredd på en tuff match men jag ska slå honom, säger Badou Jack.

Olof Johansson om motståndaren:

– Det är en riktig hårding, det är en bra krigare i ringen. Men jag tror att Badou Jack har en riktigt bra chans, säger Johansson och menar att matchen är av stor vikt för Badou Jack.  

– Den är stor, betydelsefull match, med svenska ögon mätt – en av de största fajterna.