Kendra Harrison på 100 meter häck.
Kendra Harrison på 100 meter häck. Foto: Matt Dunham

Här är dagens VM-resultat 11 augusti

Här är dagens VM-resultat 11 augusti.

Tiokamp herrar, 100 m
Så gick det: Fredrik Samuelsson fick en långsam start och slutade åtta, näst sist, i den första grenen på tiden 11,24. Det är mer än fyra tiondelar sämre än hans personliga rekord. Damian Warner, Kanada, sprang snabbast 10,50 och tog ledningen.

Diskus kval damer
Så gick det: OS-mästaren Sandra Perkovic, Kroatien, visade sin klass direkt med att kvala in till finalen med 69,67. Näst bäst var hennes främste utmanade om guldet, Yaime Pérez, Kuba, med 65,58.

100 m häck försök damer
Så gick det: Världsrekordinnehavaren Kendra Harrison, USA, var snabbast i försöken med 12,60. Övriga favoriter tog sig också vidare.

Tiokamp herrar, längdhopp
Så gick det: Även i längdhoppet var Fredrik Samuelsson en bra bit från en toppnotering. Han hade svårt att få en klockren plankträff och nådde som bäst 7,11. Längst hoppade thailändaren Sutthisak Singkhon med 7,65. Ny totalledaren efter andra grenen blev tysken Rico Freimuth.

Höjdhopp kval herrar
Så gick det: 2,29 krävdes för att nå finalen. Qatars Mutaz Essa Barshim är bäst i världen i år med 2,38 meter, och stor favorit till guldet. Han tog sig enkelt vidare. Donaldo Thomas, Bahamas, som vann VM-guld för tio år sen åkte däremot ur i kvalet.

Tiokamp herrar, kula
Så gick det: Fredrik Samuelsson nådde 13,82 i kula, vilket är en dryg halvmeter kortare än personliga rekordet från i maj. Samuelsson ligger på totalt 26:e plats av 32 deltagare. Leder efter tre grenar gör fransmannen Kevin Mayer som fick på en jättestöt, 15,72.

Tiokamp herrar, höjdhopp
Så gick det: Fredrik Samuelsson strök sig från tiokampen då han besvärats av en skadad fot. Kai Kazmirek, Tyskland, var bäst i höjdhoppet på 2.11. Det för honom upp till andra plats totalt bakom ledande Kevin Mayer, Frankrike.

100 m häck semifinal damer
Så gick det: Favoriten Kendra Harrison, USA, höll på att ryka i semifinalen då hon slog i första häcken kraftig och kom ur rytmen. Men hon tog sig vidare på sista tid med en hundradels marginal. Snabbast i semifinalen var Sally Pearson, Australien, på fina tiden 12,53.

20:10 Längdhopp final damer
Så gick det: Det blev en centimeterrysare där Brittney Reese, USA, till slut stod som vinnare på 7,02. Ryskan Darya Klishina, som tävlar under neutral flagg, tog silvret på 7,00. Bronset till regerande världsmästaren från USA, Tianna Bartoletta med 6,97. Ivana Spanovic, Serbien, hoppade 6,96, men fick nöja sig med fjärde plats.

800 m semifinal damer
Så gick det: Hanna Hermansson sprang nytt personligt rekord med tiden 2.00,43. Men det räckte inte för att ta sig vidare. Hon blev sjua i sin semifinal, men var nöjd ändå.
– Jag springer personbästa, man kan inte begära så mycket mer.

Snabbast i semifinalen var Caster Semenya, Sydafrika, med 1,58,90 och hon får bära favoritskapet i finalen.

1500 m semifinal herrar
Så gick det: Kalle Berglund kände av en skadad ljumske kort före loppet och fick behandling. Slutade elva i sin semifinal, men var nöjd med vad han presterat i detta VM.

– Jag var rankad 42:a inför VM och är nu topp tjugo, säger Berglund.

De tunga namnen tog sig enkelt vidare.

Slägga final herrar
Så gick det: Guldet som väntat till Pawel Fajdek, Polen. Han vann på 79,81. Silvret till ryssen Valeriy Pronkin som tävlar under neutral flagg. Bronset till Wojciech Nowicki, Polen.

Tiokamp herrar, 400m
Så gick det: Tysken Kai Kazmirek snabbast av alla med tiden 47,19. Han tar in på totalledaren Kevin Mayer. Fransmannens ledning är 57 poäng inför andra dagen.

3000 m hinder final damer
Så gick det: Det blev dubbelt amerikanskt i topp, Emma Coburn vann något överraskande på 9.02,59. Nytt mästerskapsrekord. Courtney Frerichs kom tvåa och Hyvin Kiyeng Jepkemoi, Kenya, tog bronset. Det var första gången USA vann 3 000 meter hinder i ett globalt mästerskap sedan 1952.

200 m final damer
Så gick det: Dafne Schippers, Nederländerna, försvarade VM-guldet på 200 meter. Schippers hade greppet in på upploppet, men pressades hårt och vann till slut bara med knappa tre hundradelar före Elfenbenskustens Marie-Josée Ta Lou. Bronset gick till Shaunae Miller-Uibo, Bahamas.

Mer om Friidrotts-EM

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".