Skadad Berglund fick behandling inför VM-semifinalen

3:13 min

Kalle Berglund fick behandling för en skadad ljumske bara tjugo minuter innan VM-semifinalen på 1 500 meter. Väl i loppet gjorde Berglund en stark insats, men elfteplatsen på tiden 3.40,05 gör ändå att han är utslagen.

– Jag visste att det skulle bli tufft, så jag försökte spara energi. Med tanke på den bakgrund jag haft den här säsongen blir det tufft med många lopp på kort tid. Det gör ont lite överallt, säger Berglund till Radiosporten.

Det var inte säkert att Berglund ens skulle kunna springa semifinalen, han hade problem med ljumsken och fick behandling precis före loppet.

– Det är första gången jag får en sån behandling innan start. Tjugo minuter innan start ringde jag ner Tommy och han tryckte på mig och då hade jag ganska mycket mindre muskelstyrka på mitt onda ben än mitt bra ben. Det är klart att det påverkade lite, men inte i det stora hela, säger Berglund.

Han beskriver det som en lätt överansträngningsskada.

– Jag har haft en ljumske som strulat de senaste veckorna. När jag måste börja köra snabbare träningar så sliter det på ljumskar och baksidor. Men det är inget jag är orolig över och inget som påverkade mig i loppet, säger Berglund.

Berglund är ändå mycket nöjd med sin VM-insats. 

– Jag var rankad 42:a inför VM och är nu topp tjugo, säger Berglund.