Nytt svenskt rekord av Roos: "Finns mer"

VM slutade i moll.
Då fick Fanny Roos gruvlig revansch under junior-SM.
Hon stötte nytt svenskt rekord med 18,20.
– Det finns mer, säger hon till TT.

Fanny Roos har tagit revansch på sig själv efter misslyckandet i VM. På lördagen satte hon svenskt rekord i kula med en stöt på 18,20 vid junior-SM i Gävle. Det är tre centimeter längre än det tidigare rekordet från 2010 som Helena Engman hade.
-Det känns jättebra, jag var väldigt besviken efter VM, då jag kände mig i jättebra form. Jag ville ändå åka hit och göra det bra här och ta lite revansch, säger Fanny Roos till TT.

22-åringens tidigare personliga rekord var 18,16 och hon inledde tävlingen med en stöt på 18,15 innan rekordet slogs i den fjärde omgången.

Den nyblivne svenske rekordinnehavaren känner att det finns mer att kräma ur.
– Jag är jättenöjd att jag slog rekordet, men jag känner samtidigt att det finns mer och det är också skönt att det känns så, säger hon.

Vad gjorde du annorlunda i jämfört med VM?
– Jag var lite lugnare i starten och kunde använda benen lite mer, på VM var jag väldigt ivrig och kom inte i någon bra position att stöta iväg kulan på. Nu kunde jag trycka till kulan på slutet. Jag var lugnare i starten.

Hur mycket spelade det in att JSM var en mindre tävling jämfört med VM, påverkade det något?
-Nej, det tänkte jag inte på. Jag ville mycket på VM och det är lätt att man blir lite ivrig.

För att putsa sitt rekord så behöver tekniken bli jämnare, menar Roos.
– Det är små marginaler, jag var i samma form under VM, men gjorde 17,30. Det är små marginaler i tekniken som gör det. Det är tekniken som jag måste jobba mer med och bli stabil i, säger hon.