Bolts hälsning efter VM-uttåget

REPORTAGE: Usain Bolts dramatiska avsked
5:57 min

Usain Bolt lämnade löparbanorna i London skadad, stöttad av sina lagkamrater. I natt skickade jamaicanen en hälsning till sina fans.

Thank You my peeps. Infinite love for my fans 🙌🏽🙌🏽

Ett inlägg delat av Usain St.Leo Bolt (@usainbolt)

Usain Bolts avsked till friidrotten blev ett enormt antiklimax. När han tog emot pinnen och accelererade för att försöka föra Jamaica till guld på den korta stafetten fick han kramp i baksida lår. Den långe jamaicanen tvingades bryta loppet och föll ihop på banorna.

Bolt låg länge med händerna för ansiktet innan han reste sig och haltade fram för att ta sig över mållinjen, en sista gång. 

– Han bad om ursäkt flera gånger till oss, men vi sade åt honom att det behövde han absolut inte göra, säger Bolts lagkamrat Julian Forte till Radiosporten.

Efter loppet lämnade världens snabbaste man arenan utan ett ord. Men senare på kvällen skickade Bolt hälsning till sina fans via sociala medier.

”Tack mina vänner. Oändlig kärlek till mina fans”, skriver han på Instagram.

Bolt uttalar sig också på Snapchat, samtidigt som han får massage på sitt krampande vänsterben. 

– Det var inte slutet jag önskade mig på mästerskapet. Jag lämnade allt där ute på banan. Jag gav allt, som vanligt, säger han.

Usain Bolts lagkamrat Yohan Blake var mycket upprörd efter Bolts sorgliga avsked. Blake ansåg att orsaken till Bolts skada var att stafetten försenades och löparna fick stå och vänta.

– Usain blev kall och han sa "jag gillar inte det här", säger Yohan Blake till TT.

Usain Bolts främste rival, amerikanen Justin Gatlin, var inne på samma linje.

– Jag tror kylan påverkade många löpares muskler, säger Gatlin till Radiosporten.

Justin Gatlin – som vann finalen på 100 meter före landsmannen Christian Coleman och Usain Bolt tidigare i veckan – var känslosam efter Bolts farväl till friidrotten.

– Han har inspirerat mig. Att få tävla mot honom är bland det största som hänt i min karriär, säger VM-guldmedaljören.

Gatlin berättar också för Radiosporten om vad han sa till Bolt redan i målområdet bara nån minut efter dramat på upploppet.

– Det är din ärofyllda karriär alla kommer att minnas. Inte den här skadan eller vad du nu drabbades av.

Mer om Friidrott

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".