Emilia Fahlin i TV-intervju i Vårgårda.
Emilia Fahlin i TV-intervju i Vårgårda. Foto: Staffan Kulneff

Finsk spurtseger i Vårgårda

Emilia Fahlin: ”Den här tävlingen passar mig”
2:58 min

Finländskan Lotta Lepistö tog hem segern i världstour-tävlingen i Vårgårda. Emilia Fahlin blev bästa svenska på en åttonde plats.

Lotta Lepistö från Cervelo-Bigla-stallet vann linjeloppet över 152 kilometer i en stor klungspurt före Marianne Vos, Nederländerna.

Fjolårssegraren Emilia Fahlin blev bästa svensk på åttonde plats. Även Hanna Nilsson fanns med långt fram i loppet och slutade på 27:e plats.

– Man vill alltid mer och jag är inte helt nöjd med min final, säger Fahlin till SVT efter loppet. Jag var för långt bak i sista kurvan för att vara med och fajtas om att vinna.

Linjeloppet präglades av offensiv körning och många utbrytningsförsök under de sista varven. Bland annat var svenska landslagsåkaren Alexandra Nessmar loss i en lång soloutbrytning, men alla attacker blev inhämtade och det var en stor klunga som rullade in på upploppet.

Mer om Cykel

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".