Inhopp och avgörande från ÖSK:s Rogic

1:53 min

Filip Rogic i Örebro behövde bara en minut på plan för att avgöra till gästernas fördel på Stadsparksvallen i Jönköping.

Tommy Thelin gav J-Södra ledningen tidigt i matchen. På vad som såg ut som en inövad taktik så löpte Thelin i djupet samtidigt som han frispelades på ett tillslag från sitt mittfält. Ensam framför mål skarvade han in bollen. 

J-Södra, i poängbehov och ute efter revansch sedan förra omgångens storförlust mot HBK, hade kontroll på matchen till just innan halvtidsvilan, då gästande Örebro tilldelades en frispark som de kunde kvittera på.

– Det är ett litet fall framåt från senaste förlusten men det räcker inte. Det är grymt tungt, vi vinner för lite närkamper. Det måste göra mycket ondare att möta oss, tycker jag, säger Tommy Thelin till Radiosporten.

Kvitteringen på frispark såg inte otagbar ut. Nordin Gerzic knorrade in bollen, runt muren, in i det hörn där J-Södra-målvakten Anton Cajtoft stod. 

– Jag såg att målvakten tjuvade på första frisparken vi hade och då tänkte jag att jag lägger den i hans hörn. Den satt och det va riktigt skönt, säger Nordin Gerzic till Radiosporten. 

– Vi gör en felfri bortamatch. Bra fotboll och flera lägen. J-Södra är ett riktigt bra lag som fått lite färre poäng än vad de har varit värda, säger Gerzic.

Och i andra halvlek var det en ny fast situation som ledde fram till ännu en J-Södra förlust. Filip Rogic var precis inbytt när han i den 73:e minuten nickade in segermålet för de svartklädda gästerna från Örebro. 

J-Södra är två poäng ovanför kvalplats. ÖSK kliver upp till en åttonde plats med sina 27 inspelade poäng.