Sarah Sjöström.
Sarah Sjöström. Foto: Christine Olsson/TT

Ändringar i världscupen kan missgynna Sjöström

”Förslaget är att simmarna ska få simma sex distanser”
0:56 min

Inför säsongen gjordes världscupen i simning om för att öka populariteten. Men nu öppnar internationella simförbundet, Fina, upp för att ändra reglerna igen.

Inför den här säsongen delades världscupen upp i tre block med tre tävlingsstopp i varje. Efter det första blocket leder Sarah Sjöström med 90 poäng förre tvåan Katinka Hosszu från Ungern.

Men inför det andra blocket tvingas Fina nu ändra i det förutbestämda tävlingsprogrammet då tävlingen i Dubai inte kommer att genomföras. För att då få med alla distanser måste de ändra i programmet för stoppen i Doha och Hongkong. 

Dessutom öppnar Fina för att ändra den nysatta regeln att varje simmare bara får simma fyra distanser i varje tävling. Förslaget är att simmarna ska få simma sex distanser. Något som troligtvis kommer gynna ungerskan Katinka Hosszu som är van vid att simma många distanser. 

– Det skulle vara en fördel för Katinka (Hosszu) med tanke på att hon kör så många grenar. Då lär hon komma i kapp mig om jag inte typ sätter världsrekord på alla distanser i Hongkong och Doha, säger Sarah Sjöström till Dagens Nyheter.

Mer om Simning

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".