Sörenstam om nya rollen: ”Inget som skrämmer mig”

4:15 min

Åtta gånger har Annika Sörenstam representerat Europa som spelare i Solheim cup. Men i år gör den svenska golflegendaren debut som kapten.

– Det är inget som skrämmer mig, tvärtom. Jag ser fram emot utmaningen, säger hon i P4 Extra.

Den 18-20 augusti är det dags för den 15:e upplagan av den prestigefyllda lagmatchen mellan USA och Europa i golf – Solheim cup. För Annika Sörenstam, som själv spelat Solheim cup vid åtta tillfällen, blir det debut i den nya kaptensrollen.

– Jag har ju ingen bakgrund som kapten, jag är ju spelare om man säger så. Men jag tänker på de kaptener som jag själv haft och sen använder jag den kunskap som jag har. Det gäller att vara sig själv, jag ska bidra med det jag kan och ska göra det på mitt sätt, säger Sörenstam i P4 Extra.

– Det här är inget som skrämmer mig, tvärtom. Jag ser fram emot utmaningen.

Som spelare tog Sörenstam 93 internationella titlar och tio majorsegrar – men något sug att återuppta den aktiva karriären finns inte. 

– Nej, många av spelaren är halva ens ålder och jag skulle kunna vara deras mamma. Men jag kommer att dra information och erfarenheter från min tid som spelare.

– Kanske prata med dem som är med för första gången och berätta att jag också varit där och vet hur det känns.

Även det amerikanska laget leds av en stor profil – Juli Inkster som har 44 internationella titlar och sju majors. USA är titelförsvarare efter en mirakelvändning 2015 men i år hoppas naturligtvis Sörenstam på en annan utgång.

– Klart man vill vinna men resultatet är inget vi kan kontrollera, det lärde jag mig under min karriär.