Yasin matchhjälte för nya klubben

1:27 min

Ahmed Yasin fortsätter att leverera för sin nya klubb. Anfallaren gjorde båda målen när Häcken besegrade Sundsvall med 2–0 och har nu gjort fyra mål på fem matcher.

– Det kommer mycket mer av Ahmed Yasin, det kan jag lova, säger han till Radiosporten.

Det återstod två minuter när Ahmed Yasin helt på egen hand avgjorde matchen och sköt tre poäng till Häcken. Anfallaren fick bollen vid mittlinjen, avancerade i hög fart över hela planen innan han vek in mot höger och satte 2–0 för hemmalaget. 

– Jag driver på bra trots att jag är trött. Jag kommer förbi den första spelaren, viker in och sätter den i bortre. Det var skönt, det dödar matchen, säger Yasin till Radiosporten.

Därmed har Yasin, på lån från AIK, gjort fyra mål på fem matcher för sin nya klubb.

– Jag kände mig tung första matcherna men det har släppt mer och mer. Och det kommer mycket mer av Ahmed Yasin, det kan jag lova, säger han, 

Redan efter 16 minuter hade Häcken en boll i nät när en perfekt passning bakom Sundsvalls backlinje nådde Chisom Egbuchulam. Anfallaren rullade bollen förbi bortamålvakten men målet dömdes bort för offside.

Men tio minuter senare kom en regelrätt hemmaledning. Egbuchulam tog sig in i straffområdet och fick en hand i ansiktet i kamp med Sundsvalls Marcus Danielsson.

Domaren pekade omgående på straffpunkten och från elva meter sköt Ahmed Yasin 1–0 till vänster om Tommy Naurin. Målvakten gick åt rätt håll men var aningen sen i sin rörelse och hann inte få handen på bollen.

Sundsvall tog över initiativet i den andra halvleken och hade några riktigt bra chanser i jakten på en kvittering. Hemmalaget skapade desto mindre men hotade i sina omställningar.

Allra närmast var Egbuchulam i den 63:e minuten när han fick stor yta på högerkanten, avancerade in i straffområdet och drog bollen i burgaveln.

– Häcken är ett bra lag men många långa stunder trycker vi på men det är lite för mycket bolltapp och oskärpa när vi väl går fram. Tråkigt, säger Sundsvalls Eric Larsson.

I den 88:e minuten kom sen det definitiva avgörandet när Yasin satte 2–0. Häcken klättrar i och med segern två placeringar och är ny tabellfemma.

Sundsvall ligger kvar på kvalplats med sina 16 inspelade poäng.