Axel Olin: ”Vi satsar på pallen”

3:50 min

I dag drar fyrspannstävlingen igång i Göteborg. Kusken Axel Olin tror att det svenska landslaget kan gå långt med hjälp av hemmapubliken.

Axel Olin blev bäste svensk vid EM i Aachen för två år sedan med en 14:e plats individuellt och en sjätteplats med laget. Men inför hemma-EM siktar Olin högre än så.

– Vi i laget satsar på att komma på pallen, det är fullt rimligt. Vi har bra hästmaterial just nu, säger Axel Olin.

Det svenska laget består av tre kuskar, Axel Olin, Fredrik Persson och Johan Dengg.

Olin tror att hemmapubliken kommer att sporra den svenska trion till topprestationer. Speciellt under delmomentet som kallas maraton, då fyrspannen kör en bana i Slottsskogen.

– Ofta brukar vi vara lite avsides och då brukar publiken ha svårt att komma ut för att titta. Men nu kommer vi till publiken i hjärtat av Göteborg. Sträckan vi kör innan maratonprovet är inne i Göteborg på asfalterade vägar och publiken kommer vara nära där, säger Axel Olin.

Kuskarna fick en försmak av vad som väntar redan ifjol, då SM avgjordes i just Slottsskogen.

– Det var fantastiskt fint förra året, publiken var nära och man får mycket stöttning av publiken så det ska bli spännande, säger Axel Olin och fortsätter:

– Hästarna kommer tycka att det är väldigt spännande och det peppar en. Hör hästarna att det tjoas och tjimmas runt omkring så är det precis som oss, vi ger lite extra.

Fyrspannstävlingen inleds fredag 25 augusti och avgörs i tre moment, dressyr, maraton och precision.