Ridsport-EM i Göteborg pågår mellan den 21 och 27 augusti.
Ridsport-EM i Göteborg pågår mellan den 21 och 27 augusti. Foto: TT

Ridsport-EM kan bli en förlustaffär

Ridsport-EM i Göteborg riskerar att bli en förlustaffär. Runt 20 000 biljetter till måste säljas till mästerskapet som börjar på måndag för att budgeten ska gå ihop.

Med bara sex dagar kvar till ridsport-EM i Göteborg balanserar evenemanget på en slak ekonomisk lina. Anledningen är att den ursprungliga budgeten var alldeles för lågt räknad – mästerskapet har varit dyrare att anordna än vad man först trott.

Enligt Lotta Nibell, VD på det kommunala eventbolaget Got Event, måste ytterligare 20 000 biljetter säljas för att ekonomin ska gå ihop. Men trots det är Nibell inte orolig.

– Vi är en bit från budget men jag är rätt nöjd som läget är nu. Vi har sålt ungefär 100 000 biljetter till EM-dagarna, säger hon till Radiosporten.

Vid en eventuell ekonomisk förlust är det invånarna i Göteborg som drabbas eftersom Got Event ska stå för de eventuella ekonomiska förlusterna.

Mer om Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".