Greg Hancock.
Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Smederna nära slutspel efter dramatik i sista heat

REFERAT: Smederna ordnar 5-1:a i sista heatet
2:17 min

När Piraterna och Smederna möttes så stod säsongen på spel: bägge lagen kunde hamna på både nedflyttning- eller slutspelsplats.

Med så mycket på lut så talade det mesta för att det skulle bli jämnt. Det blev det också. 

Till en början så ledde Smederna, man hade som mest en åttapoängsledning, men Motalalaget Piraterna, med två tusen hemmasupportrar i ryggen, kunde köra in poäng och hade inför sista heat ledningen med 44-40.

Det innebar, där och då, att Piraterna var ett heat i från att vinna och då närma sig en slutspelsplats inför den enda återstående elitserieomgången. Man behövde bara undvika att få en fem-etta emot sig.

Men Eskilstunagänget Smederna hade inte gett upp:

– Jag sa till gubbarna "ut och kör nu", jag kände att vi kunde göra det. Piraterna hade dyngpress på sig, säger Smedernas lagledare Jerker Eriksson till Radiosporten.

Och visst kunde Smederna greja det. En 5-1:a gav oavgjort, 45-45, och med det en inkasserad extrapoäng som med största sannolikhet säkrade slutspelsplatsen. 

Smedernas förare firade vilt med flaggor och stegringar på den ovala banan, samtidigt som deras tillresta supportrar tände bengaler som lyste upp sommarkvällen.

För Piraterna, på 9 poäng, väntar en sista omgång där de har två poäng upp till Rospiggarna (på slutspelsplats) och en poäng ner till Indianerna (på jumboplats).

– Det är en pinsam insats av våra förare i sista heat. De åker i vägen för varandra. Jag kommer inte vara snäll mot de här förarna. Åker vi ut är det förödande, säger Stefan Andersson Skill, lagledare i Piraterna. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".