Peder Fredricson
Peder Fredricson. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Peder Fredricson: ”Jag är absolut ingen vinnarskalle”

OS-medaljören: ”Vill helst få prisutdelningen undanstökad”
5:16 min

Kan man komma tvåa på OS utan att vara en vinnarskalle? Fråga Peder Fredricson.

Om en vecka gör hoppryttarna entré i ridsport-EM med Peder Fredricson som det största svenska medaljhoppet. Men Fredricson avslöjar för Radiosporten att han egentligen inte är så förtjust i att stå på prispallen.

– Jag tänker aldrig att wow, nu ska det bli kul att gå på prisutdelning, jag vill helst få det undanstökat. Jag är inget stort fan av den ceremonin, säger Peder Fredricson.

Han ser sig inte heller som en vinnarskalle i traditionell mening.

– En vinnarskalle tänker jag är att man taggar igång och så blir man galen om man förlorar. Men min vinnarinstinkt handlar mer om hur man känner när man vaknar upp på morgonen efter ett fyra dagars tävlande på ett meeting, oavsett om det går bra eller dåligt, hur man ser till att nästa gång man kommer på tävling så ska det gå ännu bättre, säger han och fortsätter:

– Men det är klart att det var en cool känsla när det slog en att man stod på en prispall på ett olympiskt spel och fick en medalj.

Hör Peder Fredricson berätta mer om hur ribban har höjts efter OS-succén i Rio de Janeiro i ljudklippet ovanför. Missa inte heller Radiosportens reportage med OS-medaljören inför EM i Göteborg.

Mer om Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".