Foto: Duane Burleson / AP
Jonas Jerebko Foto: Duane Burleson / AP

Jerebko om flytten till Utah Jazz: Ett väldigt osjälviskt lag

”Ett väldigt osjälviskt lag”
5:38 min

Efter åtta säsonger i NBA har svensken bytt klubb för andra gången.

För första gången i karriären så kommer Jonas Jerebko i den betydligt tuffare västra konferensen, i och med flytten till Salt Lake City-baserade Utah Jazz. Forwarden från Kinna säger att det känns roligt och inspirerande.

– Det är ett väldigt osjälviskt lag, med många internationella spelare. Vi har en riktigt bra point guard (spanjoren Ricky Rubio), som jag skulle säga är den bästa passaren i NBA. Det kommer vara annorlunda för mig att spela med någon som verkligen passar först.

När Jerebko skrev på ett tvåårskontrakt med Utah så twittrade han att det var hans favoritlag som barn.

– Jag åkte till USA varannan sommar och var på läger. Det var NBA som gällde när man skulle köpa kläder. Jag gick in på en Champion Store och såg det lila Karl Malone-linnet. Det använde man flitigt under somrarna och självklart blev det en favoritklubb när det inte gick att se så mycket NBA.

30-åringen är i den senare delen av sin karriär, men har inga planer på att sluta.

– Så länge kroppen håller och det är roligt att spela fortsätter jag. Jag tar det år för år, men jag känner att jag blir en bättre och bättre basketspelare hela tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".