Andreas Blomqvist
Foto: TT (arkivbild).

Andreas Blomqvist missar resten av säsongen

Ett stort avbräck drabbar IFK Norrköping. Mittfältaren Andreas Blomqvist har slitit av korsbandet och missar resten av den allsvenska säsongen.

Det var i söndagens bortamatch mot Djurgården (0-1) som Andreas Blomqvist fick kliva av planen i den 22:a matchminuten med en befarad knäskada.

Och i dag kom domen. En magnetkameraundersökning visade att 25-åringen slitit av korsbandet i höger knä och missar därmed resterande delen av allsvenskan.

Norrköpings mittfältare gjorde comeback så sent som i juli efter att ha drabbats av en identisk skada i september förra året.

"Svårt att sätta ord på känslorna man har i kroppen när man återigen fått beskedet att korsbandet är av. Känns väldigt jobbigt just nu, men så tänker jag tillbaka på dagen då jag gjorde min comeback och mottagandet man fick på Östgötaporten (Norrköpings hemmaplan) och känner en extrem motivation att ta mig tillbaka", skriver Blomqvist på Instagram.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".