Hittills har 13 personer mist livet.
Hittills har 13 personer mist livet. Foto: PAU BARRENA

Messi: ”Skickar mitt stöd till familj och vänner till offren”

Gårdagens terrordåd i Barcelona skakar omvärlden. I dag uttrycker flera idrottsstjärnor sin sorg och sitt stöd på sociala medier.

”Jag vill skicka mina kondoleanser och hela mitt stöd till familjerna och vännerna till offren till det fruktansvärda attentatet i vårt älskade Barcelona”, skriver Barcelonas Lionel Messi.

Minst 13 människor miste livet när en vit skåpbil dundrade fram på turiststråket La Rambla i Barcelona i går och ett hundratal uppges vara skadade.

Dagen efter terrordådet i den spanska staden är det många idrottsstjärnor med koppling till staden som uttrycker sin sorg och sitt stöd.

”Jag vill skicka mina kondoleanser och hela mitt stöd till familjerna och vännerna till offren till det fruktansvärda attentatet i vårt älskade Barcelona” skriver superstjärnan Lionel Messi på sin Instagram.

Även Andrés Iniesta, som spelat i Barcelona under hela sin karriär, ger uttryck för sina känslor.

”Bestört över vad som hänt och nyheterna vi får från vår stad. All kärlek”, skriver han.

Flaggorna runt fotbollsarenan Camp Nou vajar på halvstång och söndagens ligapremiär mot Betis kommer att föregås av en tyst minut. De båda lagen kommer dessutom att bära sorgeband.

Fotbollsklubben och också kommenterat terrordådet på sin hemsida

”Djup sorg efter attacken på vår stad. Alla våra tankar går till offren, deras familjen och Barcelonas folk”.

Även simmerskan Mireia Belmonte García uttrycker sitt stöd på Twitter

”Allt mitt stöd till offrens familjer och de som skadades i attacken i Barcelona. Nu räcker det!”

”Jag är bestört över nyheterna från Barcelona. Jag ger mitt fulla stöd till offrens vänner och familj” skriver Cristiano Ronaldo på Twitter.

Svenska spanienproffset John Guidetti visar sitt stöd genom en bild på Instagram med texten ”Pray for Barcelona. #NoMoreTerrorism”. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".