Isabell Werth, Luciana Diniz och Therese Nilshagen.
Isabell Werth, Luciana Diniz och Therese Nilshagen. Foto: TT

Maria Gretzers lista: Ryttarna att hålla extra koll på

Radiosportens expert Maria Gretzer har tagit ut tre hoppryttare och tre dressyrryttare som du bör hålla ett extra öga på under EM i Göteborg.

Tävlingsprogram – dag för dag   Guide: Svenska EM-truppen

Hoppning

Cian O´Connor, Irland

Det är kanske mest studs kring Bertram Allen bland de irländska ryttarna, men Cian O´Connor har tagit medalj på stora mästerskap tidigare och såg helvass ut i Falsterbo för några veckor sedan.

Luciana Diniz, Portugal

Hon har egentligen allt en ryttare ska ha, till exempel en härlig häst i Fit for fun, och kanske är detta hennes mästerskap?

Martin Fuchs, Schweiz

Det finns åtskilliga ryttare som kan vinna EM-guld i hoppning och en av de allra mest talangfulla bland de många unga är den elegante schweizare.

Dressyr:

Isabell Werth, Tyskland

Hon är dressyrdrottningen, en av de allra mest framgångsrika dressyrryttarna genom alla tider. Hon är hela mästerskapets största stjärna och en upplevelse långt utöver det vanliga.

Anna Kasprzak, Danmark

Har varit bra under lång tid och utvecklats tillsammans med sin sevärda häst Donnperignon. Danmark kan ta medalj i lagtävlingen och Anna kan få uppleva den individuella prispallen i närbild.

Therese Nilshagen, Sverige

Hon var så himla ledsen när hennes häst Dante fick ont i ett ben strax före start och därför inte kunde starta i OS i Rio. Therese har, emellertid, jobbat vidare och nått fina resultat. Therese och Dante är ett snackis-ekipage i dressyrkretsar och kanske blir hon himla glad i Göteborg, Therese.

Relaterat

Mer om Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".