Annika Sörenstam.
Europas kapten Annika Sörenstam. Foto: Charlie Neibergall/TT

Tuff start för Europa i Solheim cup

Vad som först verkade bli en bra dag blev i stället det motsatta. Europa förlorade alla bästbollar mot USA och ligger under med 2,5-5,5 efter Solheim Cups första dag.

Annika Sörenstam var tydlig med vad hon hoppades på inför starten av 2017 års upplaga av Solheim Cup. Europalagets kapten ville vinna alla åtta matcher under den första speldagen.

Samtidigt var hon inne på att det med all säkerhet skulle bli betydligt jämnare matcher än så. Men det blev inte 8-0 till Europa. Och det blev inte jämnt.

Visserligen var det Europa som inledde bäst på Des Moines Golf & Country Club i Iowa, USA. Anna Nordqvist och debutanten Georgia Hall, Karine Icher och veteranen Catriona Matthew såg till att Sörenstams lag fick en okej start och ledde med 2,5-1,5 efter det inledande foursomespelet.

Men mer än så blev det inte.

USA tog över - och dominerade. Fullständigt. Samtliga bästbollar slutade med amerikansk seger och det resulterade i att kapten Juli Inkster och hennes lag vände på underläget till en klar ledning med 2,5-5,5 inför fortsättningen på lördagen, då Solheim Cup fortsätter med foursome och bästboll.

För Madelene Sagström, som spelade i par med Jodi Ewart Shadoff, England, var debuten över efter 17 hål. Michelle Wie och Danielle Kang tog ledningen redan på första hålet, var två upp efter två hål och - trots att de förlorade hål tio - avgjorde sedan allt på 16:e och 17:e.

Anna Nordqvist, som fortfarande dras med sviterna av körtelfeber, vilade efter foursomespelet och avstod därmed spel i bästbollarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".