Kalle Berglund
Kalle Berglund ställer in resten av säsongen. Foto: Jessica Gow/TT

Säsongen över för Kalle Berglund

Det blir inga fler tävlingar för Kalle Berglund den här säsongen. På grund av ljumskproblem tvingas han nu till vila, meddelar han på sin Instragram.

Det har varit en strulig säsong för den 21-årige 1500-meterslöparen. Efter att ha kvalat in till VM i London drabbades han av sjukdom och presterade inte på önskvärd nivå under junior-EM och därefter ett mindre lyckat genrep under Karlstads grand prix.

Det ledde till att han initialt tackade nej till VM i London, men efter samtal med sin mentala rådgivare ändrade han sig.

Väl i London lyckades han ändå ta sig till semifinal på 1500 meter. Det stannade dock där och efter loppet berättade han först om sina ljumskproblem.

– Jag har haft ont i tre-fyra veckor. Det blir extra känsligt när man springer två lopp efter varandra. Jag fick lite "sista minuten"-behandling och var lite tveksam till om jag skulle springa, sa han till TT då.

Tanken var att han skulle delta under Diamond League-tävlingarna i Birmingham i morgon. Men nu meddelar löparen från Olofström att han ställer in resterande del av säsongen och missar därmed också Finnkampen i början av september.

– Tyvärr är den här säsongen över. Jag har haft en del problem med ljumsken de senaste veckorna och nu är det dags för återhämtning innan försäsongen. Tack för all support den här säsongen, skriver han.

Även Lovisa Lindh har tidigare berättat att det inte blir något mer tävlande för henne den här säsongen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".