Pontus Tidemand
Pontus Tidemand Foto: RICARDO OLIVEIRA/ World/ EVEN Management

Pontus Tidemand världsmästare i rally

Pontus Tidemand tillsammans med kartläsaren Jonas Andersson är världsmästare i WRC2, klassen under WRC, som första svensk någonsin. Trots att tre tävlingar återstår av VM-serien.

Duon var nödgad att sluta som sämst fyra medan huvudkonkurrenten om mästerskapet - finländaren Teemu Suninen - inte segrade under VM-tävlingen i Tyskland. Svenskarna tog sig in på en tredjeplats vilket gav dem tillräckligt med poäng för att säkra titeln som världsmästare.

"Det har varit en perfekt säsong. Stort tack till Jonas, teamet och mina ingenjörer. Jag kunde inte ha haft bättre support", säger Pontus Tidemand i ett pressmeddelande.

De inledde VM-serien i Sverige med en seger, sedan dess har de fortsatt på segerspåret och kammat hem ytterligare tre segrar, plus två pallplatser.

"Det gäller att hitta en balans i körningen, hålla fokuset uppe och ta sig till målet. Kör man för långsamt blir bilen svårkörd och vi kunde inte köra för hårt och ta risker. Nu känns det fantastiskt. Vi har haft en perfekt säsong med optimal support", säger Pontus Tidemand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".