Louise Etzner Jakobsson.
Louise Etzner Jakobsson. Foto: Martin Naucler.

Etzner Jakobsson tog EM-brons i paradressyr

Louise Etzner Jakobsson: ”Det är jättehärligt”
1:15 min

Louise Etzner Jakobsson såg till att Sverige fick en bra start på ridsport-EM i Göteborg. Den dubbla OS-bronsmedaljören tog EM-brons i individuell paradressyr.

Förra året tog Louise Etzner Jakobsson två OS-brons i Rio. Nu kan hon lägga ytterligare en medalj till samlingen.

Etzner Jakobsson slutade trea i klassen grad 4 tillsammans med hästen Zernard. De fick se sig distanserade av Sanne Voets från Nederländerna som tog hem guldet och tvåan Manon Claeys från Belgien.

– Solen skiner och vi har tagit brons. Det är jättehärligt, säger Etzner Jakobsson till Radiosporten.

Trodde du på brons?

– När jag såg mina siffror så tänkte jag, oj då. Bara drygt 70 procent, det kommer aldrig att hålla. Jag startade i början av startfältet och visste att jag hade duktiga ryttare bakom mig. Men det höll ju, säger Etzner Jakobsson som ändå var missnöjd med poängen.

– Jag tycker att det var bättre än 70 procent. Jag har ju sett ritten själv nu och jag har två missar och det drar ner och det ska också dra ner. Men resten...jag var jätteglad när jag såg ritten för min häst ser väldigt mjuk, harmonisk och fin ut. 

Felicia Grimmenhag kom på sjunde plats i grad 3. Placeringarna innebär att både Etzner Jakobsson och Grimmenhag får rida den avslutande küren på onsdag.

Mer om Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".