Victoria Azarenka.
Victoria Azarenka. Foto: TT.

Tidigare världsettan drar sig ur US Open

Förra världsettan i tennis, Victoria Azarenka, drar sig ur US Open, årets sista grand slam-turnering - en turnering där hon varit i final i två gånger. Anledningen är vårdnadstvisten om hennes åtta månader gamla son Leo.

”Jag kommer tyvärr inte kunna tävla i årets US Open på grund av min familjesituation som jag tar mig igenom”, säger den vitryska tennisspelaren.

Azarenka, som nu är 204:a på världsrankningen, gjorde comeback i juni och separerade från barnets far efter Wimbledon i förra månaden. En domare i Los Angeles - där Azarenka och hennes expartner bor - har beslutat att barnet inte får lämna Kalifornien förrän vårdnadstvisten är avgjord, vilket den inte väntas bli förrän i oktober. 

”Jag hoppas på en positiv utveckling snart så att den här svåra situationen kan lösas och att jag kan komma tillbaka och tävla”, säger Azarenka, som var rankad etta i världen 2012.

US Open börjar 28 augusti och pågår till den 10 september.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".