Radiosportens skidexpert Torgny Mogren och Therese Johaug.
Radiosportens skidexpert Torgny Mogren och Therese Johaug. Foto: Håkon Mosvold Larsen/SR. Collage: SR.

Torgny Mogren: ”Kan bli tufft att komma tillbaka”

Torgny Mogren: ”Cas vill markera starkt”
1:35 min

Idrottens skiljedomstol Cas förlänger Therese Johaugs dopningsavstängning. En tydlig markering, menar Radiosportens skidexpert Torgny Mogren.

– Jag hade trott att det skulle bli 13 månader, men det blev utökat och det kanske var en klar markering till att man inte vill förfördela Norge på något vis, utan att man vill markera väldigt starkt här, säger han.

Den norska skidstjärnan stängs av i 18 månader, räknat från den 18 oktober ifjol. Det innebär att Therese Johaug missar hela tävlingssäsongen med höjdpunkten OS i Sydkorea.

Torgny Mogren menar att det blir en tuff resa för Johaug att komma tillbaka till världstoppen.

– Att vara borta ett år är inte så farligt, men är det två säsonger så då kan det bli jobbigt att ta sig tillbaks, att motivera sig att underkasta sig tuff hård träning, säger han.

Men han tror inte att skidstjärnan kommer att ge upp.

– Nu kommer det väl ta några dagar för henne att smälta det här, men jag tror att hon kommer att satsa vidare, säger han.

Mer om Therese Johaugs dopningsfall

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".