Malin Baryard-Johnssons stjärna
Foto: John Locher

Baryard-Johnsson: ”De flesta stjärnor är speciella”

4:58 min

I dag går den svenska hoppryttaren Malin Baryard-Johnsson tillsammans med sin häst Cue Channa in i hemmamästerskapet i Göteborg – där hoppryttaren vill revanschera sig från förra årets Olympiska spel. 

– Självklart hoppas jag och räknar med att vi ska prestera tillräckligt bra, säger hon till Radiosporten.

Vid OS i Rio förra året gick det tungt för Baryard-Johnsson och sin häst Cue Channa – mycket berodde på att ekipaget var relativt nya bekantskaper.  

– Jag kan ju inte skylla på det i år igen. Självklart hoppas jag och räknar med att vi ska prestera tillräckligt bra, säger hoppryttaren och fortsätter med att hylla sin kompanjon. 

– Hon är relativt speciell men de flesta stjärnor är speciella. Jag känner mig stark med Cue Channa och jag hoppas att hon har samma känsla.

Det svenska EM-hopplaget består av de två svenska stjärnryttarna Peder Fredricson och hästen All In som tog ett OS-silver förra året och Henrik von Eckermann och Mary Lou som vann världscuptävlingen i Göteborg förra året.

Men i lagtävlingen måste även Baryard-Johnsson eller Douglas Lindelöw göra bra ifrån sig 

Upplever du någon press?

– Självklart! Man rider inget mästerskap på hemmaplan utan att uppleva press. Men vi har också ett väldigt, väldigt bra lag. 

Under intervjun står Radiosportens reporter Christian Olsson och hoppryttaren utanför den stora EM-arenan i Göteborg, Nya Ullevi, där hemmamästerskapet håller hus.  

– Det speciella med arenan är att det kommer sitta en fantastisk hemmapublik här och det kommer betyda mycket. 

Relaterat

Mer om Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".