Peder Fredricson tog silver i Rio.
1 av 2
Peder Fredricson tog silver i Rio. Foto: Pontus Lundahl/TT
Douglas Lindelöw
2 av 2
Foto: Thomas JohanssonTT

Peder Fredricson och All In i ledning i hopptävlingen vid ridsport-EM i Göteborg

Lyssna på Peder Fredricsons succé-runda
1:02 min

Det stora affischnamnet vid ridsport-EM i Göteborg är Peder Fredricson.
Och han visade genast varför – och red in som etta i dagens hopptävling.
– Det här var outstanding, säger experten Maria Gretzer.

Efter fjolårets OS-silver och efterföljande Jerringpris har Peder Fredricson varit det stora affischnamnet inför EM i ridsport i Göteborg.

Sådant kan ofta leda till nervositet och nervdaller. Men om Fredricson eller hans häst All In visade några tecken på det?

Inte alls. Duon red strålande, och när de gått igenom hela banan var det utan några som helst fel – och på den snabbaste tiden (75,70) av samtliga 81 ekipage som red på Ullevis bana i dag.

– Det här var outstanding, säger Radiosportens expert Maria Gretzer, och säger vidare att hon tror att detta kan räcka riktigt långt:

– Det kan bära hela vägen. Han såg fantastiskt fin ut.

Själv säger Fredricson att det var en bra start på en lång vecka.

– Det stämde bra hela tiden. Vi kunde hålla rytmen och andningen, det kändes bra, säger han. 

Förutom Fredricson så har vi ytterligare en svensk som är med i tätstriden. Douglas Lindelöw med hästen Zacramento red in på tiden 80,02 och ligger nia efter den första dagens tävlande.

– Det var en otroligt fin ritt, det var en fröjd att se, säger Radiosportens expert Maria Gretzer. 

– Jag är väldigt nöjd, jag tycker att jag red enligt planen och Zacramento hoppade fantastiskt, säger Douglas Lindelöw till Radiosporten. 

Första svensk ut i banhoppningen var ekipaget Henrik von Eckermann och hästen Mary Lou som gör sitt första mästerskap ihop. Men de fick inte den starten de ville ha. Först missbedömde den svenske hoppstjärnan och hästen Mary Lou avståndet vid vattenhindret och sedan kom ekipaget in fel vid en oxer vilket fick Mary Lou att avvika.

Malin Baryard-Johnsson gick ut som andra svensk i banhoppningen. En ritt som började bra och det såg länge ut som att det skulle bli en felfri runda. Men, på sista hindret rev ekipaget. Fyra fel och tiden 85,80 blev resultatet.  

– Jag tycker Malin och Cue Channa gjorde en bra runda, det såg säkert ut och de red snabbt. På sista kombinationen ligger skuggorna på lite konstigt, säger Radiosportens expert. 

– Jag är nöjd faktiskt. Rundan gick helt enligt plan. Jag vet inte vad det är som stör hästarna, om det är skärmen eller solen  men hon känns fantastisk fin, säger Baryard-Johnsson själv efter rundan. 

Mer om Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".