Real Madrid bästa lag
Foto: Paul White

Experten: ”Få lag kan matcha det här laget”

9:29 min

Stor gala i Monaco där den bästa spelaren på dam- och herrsidan ska utses av Uefa. Men det som står i fokus är gruppspelslottningen i Champions League något som drar till sig uppmärksamhet av fotbollsvärlden.

Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson har tagit ut gruppen som vore en "skräckgrupp" och en "kulgrupp" inför kvällens lottning.  

"Skräckgruppen"

Real Madrid "Få lag i Europa som överhuvudtaget kan matcha. Har kanske världens bästa försvarsspelare, innermittfält och anfallare."
Paris Saint-Germain F.C "Riktigt starkt lag, otrolig offensiv med Neymar som varit jättebra med sina första insatser i laget. PSG sticker ut." 
Napoli "Spännande lag och offensivt lag och skaffat sig en hel del rutin att spela i Champions League och är extremt hemmastarka." 
RB Leipzig "Har ett spel som borde passa bra när laget kommer ut i Europa som är väldigt försvarsskickliga och sen duktiga på att kontra."

"Kulgruppen"

Monaco "Inte den mest spännande klubben till historia men den fotboll som Monaco spelar trots att laget tappat spelare men den attraherar, anfaller hemma som borta." 
Borussia Dortmund "Offensiva fartfyllda fotbollen, har hög potential men inte lika starkt i defensiven." 
Liverpool "Hög press, snabba anfall, läckra mål men också ett försvar som verkligen är läcker." 
Feyenoord "Offensiva i sitt tänk och har fått in ytterligare kvalitet som Sam Larsson." 

Svenskarna som spelar i Champions League-gruppspelet: 

Emil Forsberg RB Leipzig
Mikael Lustig Celtic 
Sam Larsson Feyenoord
Pontus Wernblom CSK Moskva 
Alexander Fransson Basel 
Alexander Isak Borussia Dortmund
Isaac Kiese Thelin R.S.C. Anderlecht
Victor Nilsson Lindelöf Manchester United 

– Vi kan ju bara hoppas att de två som är i enormt stora klubbar som har potential att i alla fall nå slutspel Alexander Isak och Victor Nilsson Lindelöf att de ändå får lite speltid i sina lag och får chansen att prova på Champions League-fotbollen, säger experten. 

Vilka av de svenska spelarna kommer lysa i gruppspelet? 

– Jag har varit inne på Sam Larsson som troligen kommer få spela i Feyenoord och såklart då Emil Forsberg som var så otroligt bra i Bundesliga förra säsongen. Kan Forsberg ta det till nästa nivå och även vara bra i Champions League? Det är det jag är mest nyfiken på.

Lyssna på hela resonemanget i ljudklippet ovan!

Mer om Internationell klubblagsfotboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".