Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic målskytt. Foto: Tim Ireland

Zlatan klar för Manchester United

Zlatan på Uniteds Twitter: "Jag bestämmer när det är över"
0:56 min

Manchester United bekräftar på sin hemsida att svensken är tillbaka i klubben.

"Han är inte klar än!", twittrar United ut, med en bild på den svenske superstjärnan Zlatan Ibrahimovic.

Kontraktet sträcker sig över en säsong och Ibrahimovic kommer bära nummer tio (förra sejouren hade han nummer 9, ett nummer som Romelu Lukaku nu bär)

- Jag är tillbaka för att slutföra det jag påbörjat. Det har varit mitt mål att komma tillbaka till United och jag kommer se till att jag är i toppskick när det är dags för comeback, säger Zlatan Ibrahimovic i ett uttalande på Uniteds hemsida.

På klubbens Twitter-konto förklarar han att hans mål hela tiden har varit självklart:

- De sa att det var över. Att jag var slut. Att jag inte skulle komma tillbaka. Att jag inte hade hungern. Nej! Jag bestämmer när det är dags att sluta, och ingen annan, säger han, och fortsätter:

- Att ge upp var aldrig ett alternativ. Jag har kämpat hårt och känner mig stark. Tillräckligt stark för att dra på mig den här tröjan igen.

Uniteds manager José Mourinho förklarar svenskens nya kontrakt så här:

- Efter hans bidrag förra säsong så förtjänar han vårt förtroende och vi kommer att ha tålamod med att vänta på hans återkomst. Jag har ingen tvekan om att han kommer att bli viktig under den andra delen av säsongen.

Förra säsongen gjorde Ibrahimovic 46 matcher och 28 mål i United-tröjan.

– United hade en option på Zlatans kontrakt, men har väntat med att kontraktera honom. Uppenbart är det att Zlatan har velat stanna i klubben och möjligtvis har United haft trumf på handen. Det känns ändå som ett väntat beslut detta, säger Radiosportens Richard Henriksson.

– Det är roligt att Zlatan Ibrahimovic stannar kvar i europeisk fotboll och dessutom i en toppliga. Frågetecknen är däremot många: Vad har han haft för skada? När kommer han tillbaka? Det är rimligt att tro att han kommer tillbaka under säsongen med tanke på att det är ett 1-årskontrakt.

– Förra säsongen var han en självklar ledare, nu är han skadad och kommer in i ett fungerande lagmaskineri. Det ska bli intressant att se hur det artar sig, säger Henriksson. 

Mer om Zlatan Ibrahimovic

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".