Östersund firar
1 av 6
Foto: Robert Henriksson/TT
Östersund firar efter avancemanget
2 av 6
Östersund firar med att hissa tränare Graham Potter Foto: Robert Henriksson/TT
Östersund firar efter avancemanget
3 av 6
Foto: Robert Henriksson/TT
ÖFK-PAOK2
5 av 6
Östersund fick PAOK på fall Foto: Robert Henriksson/TT
Östersund firar
6 av 6
Foto: Robert Henriksson/TT

Bragden fullbordad: Östersund i Europa League

Brwa Nouri: "Jag kom hit för just det här"
2:56 min

Östersunds magiska Europaresa har nu nått nästa destination. Efter en 2-0-seger mot PAOK Thessaloniki är laget klart för Europa Leagues gruppspel.

Vild eufori utbröt efter att Östersund fredat sitt mål vid ett jätteläge i den 95:e minuten. En frispark landade på en PAOK-panna bara meter ifrån mål, från ingenstans flög Aly Keita mot sin första stolpe och lyckades rädda nicken. Just därefter ljöd slutsignalen och den jämtländska glädjen visste inga gränser. Hade nicken suttit hade PAOK gått vidare.

Totalt blev det 3-3 mellan lagen och Östersund går vidare tack vare sitt bortamål – som Brwa Nouri förra veckan satte på straff.

– Det var för det här som jag kom till Östersund! Vi har jobbat för det här i fyra år, varje dag. Men nu vill vi mer, sa Brwa Nouri till Radiosporten efter matchen.

– Det här är något som man inte förstår förrän karriären är slut, det är orättvist mot känslorna att försöka sätta ord på det här, sa Nouri.

Kvällens stora hjälte var dock inte Brwa Nouri.

Det var Saman Ghoddos.

Toppforwarden Ghoddos satte 1-0 med en styrning i 71:a minuten. Under de följande minuterna prickskött han sedan in 2-0-målet; ett lågt skott som letade sig in vid samma stolpe som hans första mål.

Östersund kontrollerade sedan matchen och kunde tämligen säkert (även om pulsen på alla närvarande förmodligen skenade) spela hem segern – bortsett från nicken i sista sekund.

Ett historiskt avancemang för de svenska cupmästarna Östersund fotbollsklubb var därmed klart. 

En snackis var 1-0–målet, för det fick PAOK-spelarna att koka. När Curtis Edwards avlossade sitt skott från strax utanför straffområdet så tyckte gästernas spelare att Saman Ghoddos stod offside. Som bekant så styrde Ghoddos in bollen. 

Texten uppdateras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".