badoujack
Foto: Ethan Miller

Ikväll kan Badou Jack bli Sveriges genom tiderna främste

Badou Jack: "Alla snackar om det, överallt"
5:58 min

Ingemar Johansson vann en VM-titel. Badou kan ikväll ha vunnit två. Jacks titelfajt är omtalad, men står ändå i skuggan av hans teamkamrat Mayweather som möter MMA-fightern McGregor.

– Alla snackar om det. Vart man än går vill alla snacka om Mayweather mot McGregor. Att bara vara med på den galan är stort.

Svenske Badou Jack ska gå en av sitt livs viktigaste matcher när han i lätt tungvikt utmanar den regerande världsmästare Nathan Cleverly från Wales om VM-titeln.

Även alla pratar om matchen mellan Floyd Mayweather (som slutade med boxning för två år sen) och MMA-stjärnan Connor McGregor (som aldrig har börjat..) så är den matchen ett osäkert kort. Med en VM-match på programmet vet man vad man får.

– Mayweather är flera klasser bättre än McGregor så på pappret är min match bättre, säger Badou Jack och fortsätter:

– Men jag ska visa att jag är flera klasser bättre än Cleverly också.

På dagens presskonferens, med flera boxare, så pratades det om det annorlunda toppmötet och alla är övertygade om att Mayweather kommer vinna mot McGregor. Badou Jack delar den uppfattningen.

När Badou Jack fick frågan om det vore dåligt för boxningen ifall McGregor lyckades vinna så kom svaret snabbt och var enkelt:
– Han kommer inte att vinna.

Badous egna match kan ge honom en historisk plats som Sveriges främste boxare.

– Du glömmer inte Ingemar Johansson, undrade en kanadensisk boxningsreporter.

– Han var aldrig världsmästare  i två viktklasser, svarade Badou snabbt.

Motståndare Nathan Cleverly är världsmästare och Jack står som utmanare. Men Badou är favorit i matchen som är hans första sen han gick upp en viktklass

– Folk börjar upptäcka att jag är ganska bra. Jag är inte underdog längre.

Tror han då att det blir en bra match? Lika bra som den mot De Gale, dår han fick behålla sin tidigare VM-titel och som sågs som en av årets bästa fighter enligt många boxningsforum.

– De Gale gillade att springa ganska mycket han ville inte fightas. Den här killen kommer att boxas, jag kommer inte behöva leta efter honom. Det kommer bli underhållande. Det kommer bli entertaining, sa Jack.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".