Mayweather vann mot McGregor

Boxningsstjärnan Floyd Mayweather vann den omtalade matchen mot MMA-stjärnan Conor McGregor.

– Han var mycket bättre än jag trodde att han skulle vara, men jag var bäst, säger vinnaren.

Fans av boxning och fans av MMA har under flera år diskuterat vilken idrottare som egentligen är störst, bäst och vackrast, på ungefär samma sätt som fans av superhjältar argumenterar för vem som skulle vinna i en kamp mellan Hulken och Spindelmannen.

Nu har de fått ett svar.

Boxningsnovisen Conor McGregor var den som dikterade tempot och inledde de första fyra ronderna klart offensivast.

Den 29-årige irländaren, som gick sin första boxningsmatch i karriären, var offensiv och fick in en hel del slag. 40-årige Mayweather, som i och med segern tog en historisk 50:e triumf, växte dock in i matchen och sade efteråt att den defensiva starten var en medveten taktik: 

– Vår plan var att låta honom köra sig trött, sade han i segerintervjun.

Mayweathers taktik fungerade och amerikanen tog över fajten mer och mer. I den nionde ronden blev det uppenbart att McGregor hade svårt att försvara sig.

I den tionde kom avgörandet då Mayweather fick in ett par tunga träffar och McGregor stapplat runt i ringen utan att försvara sig. Domaren bröt kort därefter och Mayweather kunde fira efter seger på teknisk knockout.

Samtidigt var det här en tillställning med två vinnare.

Floyd Mayweather och Conor McGregor är inte enbart erkänt fenomenala fajters, de är även sluga affärsmän.

Ju närmre fajten har kommit desto högljuddare har ordkriget kombattanterna emellan blivit, två gaphalsar med lika mycket ego som prispengar på kontot.

Mayweather, som gjorde comeback enkom för den här fajten efter att ha lagt handskarna på hyllan 2015, sägs ha varit garanterad motsvarande 800 miljoner kronor innan han ens klev in i ringen, enligt brittiska The Guardian.

MMA-stjärnan McGregor å sin sida var garanterad motsvarande 240 miljoner kronor.

Hur mycket de båda därutöver drar in på hela jippot kring fajten lär inte delges vare sig fans eller medier.

Någon returmatch blir det dock inte fråga om, i alla fall inte om man ska tro Floyd Mayweathers svar i intervjun direkt efter matchen:

– Det här var min sista fajt. Jag valde rätt danspartner, Conor McGregor du var en värdig motståndare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista