Olivia Schough
Olivia Schough. Foto: Maja Suslin/TT

Schough om petningen: ”Jag började gråta”

Peter Gerhardsson: ”Det finns bättre spelare i nuläget”
0:40 min

Flera rutinerade namn saknades när landslagets nye förbundskapten Peter Gerhardsson presenterade sin första trupp. En av dem är mittfältsstjärnan Olivia Schough.

När nye förbundskaptenen Peter Gerhardsson tog ut sin första trupp inför VM-kvalet valde han att ställa flera meriterade spelare åt sidan. Bland annat OS-straffhjälten Lisa Dahlqvist, Lotta Schelin och Olivia Schough.

Den sistnämnda fick beskedet bara någon timme innan truppen presenterades.

– Peter ringde mig och jag fick snacka en stund med honom. Jag fick ingen större förklaring än att det är så här truppen ser ut nu. Han sa också att jag inte är långt utanför truppen och det var skönt att veta att jag inte är helt borta, säger Olivia Schough till Eskilstunakuriren.

Schough blev väldigt besviken när hon fick veta att hon inte skulle bli uttagen.

– Jag började gråta. Det var en väldig besvikelse och jag är fortfarande ledsen. Landslaget betyder väldigt mycket för mig och det är ju ett kvitto på att man gör det bra hemma, säger hon. 

Även Lisa Dahlqvist fick beskedet tätt inpå pressträffen.

– Jag ser mig själv som en landslagsspelare och hade räknat med att få chansen att komma med på det här lägret. Jag är förvånad, säger hon till P4 Örebro.

Så här säger Peter Gerhardsson om valet att inte ta ut Schough:

– Vi har bedömt att det finns bättre på de positionerna, hon är väldigt nära men i nuläget så är det bedömningen.

Läs mer om Peter Gerhardssons trupp till VM-kvalmatcherna mot Ungern och Danmark här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".