Victor Nilsson Lindelöf.
Victor Nilsson Lindelöf. Foto: Pedersen, Terje

Nilsson Lindelöf om petningen i United: ”Det är bara att ha tålamod”

Victor Nilsson Lindelöf: "Det är bara att ha tålamod"
3:06 min

Petad i sin nya klubb Manchester United. Men mittbacken Victor Nilsson Lindelöf har inte fått stukat självförtroende.

– Jag vet vad jag är duktig på och vet vad jag kan göra. Det gäller bara att jobba på hårt och stötta laget, säger Nilsson Lindelöf till Radiosporten.

Den svenske mittbacken värvades av Manchester United från Benfica i somras för 350 miljoner kronor. Men trots den dyra prislappen har tränaren José Mourinho inte låtit svensken spela något i Premier Leagues första omgångar. 

– Det är en process och det tar ett tag att komma in i spelsystem och lära känna alla på planen och hur tränaren vill ha det. Det är bara att ha tålamod, säger 23-årige Nilsson Lindelöf.

Att vara petad är något ovanligt för Nilsson Lindelöf. Efter framgången i U21-EM i Tjeckien 2015 tog karriären fart på riktigt. Försvaren blev ordinarie i Benfica, där han sedan imponerade i ligan och i Champions League. Prestationer som gjorde att han slog sig in i A-landslaget och nu även ses som en nyckelspelare i förbundskapten Janne Anderssons lagbygge.

Är det stor skillnad att vara i United jämfört med Benfica?

– United är en av världens största klubbar, så det är klart att det är lite skillnad. Men det är ungefär som jag förväntat mig.

Största skillnaden mot Benfica menar han är den ökade uppmärksamheten i media.

– I Benfica gjorde jag inte så mycket media. Men i United har vi alltid varannan vecka olika grejer som vi måste göra för sponsorer och såna där grejer.

Hur tycker du det är då?

– Det är ingen fara, jag har inga problem med det.

Snart kommer Nilsson Lindelöf även få en svensk lagkamrat i United då Zlatan Ibrahimovic skrivit på för klubben.

– Kul att få honom tillbaka, en väldigt viktig spelare både utanför och på planen. Alla är glada över att få tillbaka en sån spelare med de kvaliteterna.

Nästa stopp är mötet med Bulgarien på Nationalstadion Vasil Levski i Sofia.

– Det blir en tuff match.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".