Smederna - Dackarna i kvartsfinal
Smederna - Dackarna i kvartsfinal Foto: Erik Kruse Photography

Dackarnas Fredrik Lindgren var felfri - förlorade ändå

Jerker Eriksson, lagledare Smederna: "De är inte bättre på hemmaplan"
4:32 min

Dackarnas stjärnor Fredrik Lindgren och Patryk Dudek körde in 32 av gästernas 44 poäng och förlusten blev minst möjliga när första kvarten mot Smederna kördes.

Smederna vann på Eskilstunas motorstadion med 46-44. Trots förlusten är det ett hyfsat resultat för Dackarna, som ett tag låg under med tio poäng. 

I matchens andra del tog Smederna för sig och nådde en komfortabel ledning. Då, när det behövdes som mest, så körde Fredrik Lindgren och lagkamraten Patryk Dudek som bäst. Duon tog Dackarna tillbaka in i matchen.

– Deras bästa åkare dödar vårat lyft, men jag tycker att vi är bättre än dem idag, säger Smedernas lagledare till Jerker Eriksson till Radiosporten.

Och Dackarnas stjärna Fredrik Lindgren höll med: 

– Det var en kanonkväll för mig och det ger oss slagläge i returen. Det var ett par av våra förare som inte kom upp i nivå idag. Vi fick toppa ikväll, säger Fredrik Lindgren till Radiosporten.

Matchen fick vid två tillfällen avbrytas efter krascher. Den första såg ut att sluta illa för lettiske Andzejs Lebedevs, men efter omplåstring från ambulanspersonal så kunde han av egen kraft gå av banan för att sedan köra vidare.

Kvartsfinalerna avgörs i två matcher där resultaten läggs ihop. Marginell fördel för Smederna, alltså. 

– Vi har goda chanser. Dackarna är inte bättre hemma än vad de är borta. Gör vi en femstjärnig insats så går vi vidare, säger Smedernas lagledare Jerker Eriksson. 


Smederna - Dackarna 46 - 44

Smederna: Michael Jepsen Jensen 13, Mikkel Michelsen 8, Andzejs Lebedevs 8, Pontus Aspgren 6, Matej Zagar 5, Grzegorz Walasek 3, Linus Eklöf 3.
Dackarna: Fredrik Lindgren 17, Patryk Dudek 15, Maciej Janowski 6, Mads Korneliussen 4, Peter Ljung, Rune Holta.
Publik: 4 873.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".