Bulgariske journalisten Stefan Georgiev
Bulgariske journalisten Stefan Georgiev, till vänster, intervjuar spelaren Ivelin Popov Foto: Pontus Lundahl/TT

Bulgariske journalisten: "Sverige är alltid bra mot oss"

Journalisten Stefan Georgiev: "Bulgarisk fotboll befinner sig i kris"
2:48 min

Bulgarien är inte lika bra som de var för tio eller 20 år sedan. Enligt den bulgariske TV-journalisten Stefan Georgiev så befinner sig bulgarisk fotboll i kris.

 – Vi har inte gjort mål på sju matcher mot Sverige. Vi har förlorat alla gånger, och inte ens gjort mål. Vi har inga stjärnor i landslaget , säger en pessimistisk Georgiev när han pratar med Radiosporten. 

– Efter Dimitar Berbatov har vi inte fått fram några stjärnor. Vi har inga spelare i de stora ligorna och våra inhemska storklubbar befinner sig i ekonomisk kris. Förutom Ludogerts, den klubben vinner allt.

Skulle du säga att bulgarisk fotboll är i kris?

– Ja. Ludogerts är det enda positiva vi har.

– Landslaget har inte spelat i en stor turnering sedan 2004. Och då mötte vi er i gruppspelet.. och förlorade med 5-0, säger den bulgariske TV-journalisten Stefan Georgiev inför kvällens möte. När han får frågan om han tror att de flertalet avstängningar och skador som Bulgarien har kommer påverka dem i kvällens match så svarar han:

– Vår lagkapten är avstängd men jag tror varken vi blir bättre eller sämre utan honom.

Mer om Fotboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".