Deadline day

Experten: ”Han skulle kunna bli en floppvärvning"

4:39 min

Nu är det bara några timmar kvar innan fotbollens internationella övergångsfönster stänger och under den sista dagen har det varit flera intressanta spelaraffärer där storspelare bytt klubbar.

Här summerar Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson de hetaste klubbytena under hela övergångsperioden. Så här långt.

Det största kapet – Leonardo Bonucci, till Milan från Juventus

”Trots att det handlade om mycket pengar så får Milan en av världens bästa mittbackar från en rival, Juventus, som får svårt att ersätta honom. Att Milan, som bygger nytt, får in en sån spelare med ledaregenskaper det var ett enormt kap.”

Den stora överraskningen – Neymar, till Paris SG från Barcelona

”Det är egentligen första gången sen Luis Figo lämnade FC Barcelona som klubben tappar en sån nyckelspelare som de egentligen vill ha kvar. Vi ser i kölvattnet av det här att det nästan är lite kris i FC Barcelona och att Neymar försvann därifrån var en jätteöverraskning som skakade hela fotbollsvärlden.”

Den potentiella floppen – Alexandre Lacazette, till Arsenal från Lyon

”Med tanke på Arsenals säsongsinledning så är det ett vidrigt läge att komma in som ny spelare. Jag hoppas att Alexandre Lacazette är så mentalt stark att han kan komma över det men jag höjer ett varningens finger för att det här skulle kunna bli en floppvärvning.”

Övergången som borde bli av – Diego Costa, från Chelsea till (?)

”Det kan ju inte riktigt bli Atletico Madrid eftersom det finns en avstängning för Atletico att de inte får värva spelare innan den första januari. Men Chelsea vill inte ha kvar Diego Costa, han är inte ens med i truppen och är kvar hemma i Brasilien. Under alla premisser en transfer som borde bli av men så här några timmar innan transferfönstret stänger så ser det inte ut att bli någonting.”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".