Sebastian Andersson
Arkivbild. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Peking-spelaren flyttar till Tyskland

26-årige Sebastian Andersson lämnar IFK Norrköping. Anfallaren har gjort klart med Bundesliga 2-klubben, FC Kaiserslautern. Det med ett år kvar på kontraktet.

"Jag är glad över flytten till Tyskland och att få komma till en sådan traditionell klubb som FCK. Det här blir en stor utmaning för mig som jag kommer att ta itu med med full passion", säger Andersson till den nya klubbens hemsida.

2016 lämnade Sebastian Andersson Djurgården för spel i IFK Norrköping – där han gjorde succé direkt och nätade 14 gånger. Den här säsonger hann den 26-årige anfallaren hitta målet sex gånger innan flytten till Tyskland blev klar. 

"Affären visar återigen att IFK Norrköping är en klubb där man kan utvecklas enormt mycket och sedermera få möjlighet att nå sina drömmar", säger Peking-tränaren Jens Gustafsson gemensamt med ordföranden Peter Hunt till klubbens hemsida.

Det var en övergång som blev klar i sista stund då det internationella transferfönstret stänger om bara om några timmar. 

"Vi måste vara nöjda med det ekonomiska utfallet när vi har hamnat i det här läget med en spelare som har ett drygt år kvar på kontraktet, har haft anbud på sig en längre tid och har en vilja att flytta", säger Norrköpings-tränaren och ordföranden.

FC Kaiserslautern ligger efter fyra omgångar näst sist i den tyska andraligan, Bundesliga 2.

Mer om Allsvenskan - herr

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".