Dahlgren
Foto: Tony Welam/TT

Robert Dahlgren: ”Bilen är en frizon”

4:30 min

Robert Dahlgren har tävlat i STCC under tolv säsonger men aldrig fått vinna mästerskapet. Fyra gånger har han kommit tvåa men i år har han guldläge inför de två avslutande tävlingarna i Anderstorp och Manntorp.

– Det är det här man strävar efter. Man vill fajtas om mästerskapet, säger STCC-föraren till Radiosporten.

Inför söndagens tävling leder Dahlgren med stor marginal ner till tvåan Fredrik Ekblom som är den enda som kan utmana honom om mästerskapstiteln. STCC-föraren har ett försprång på 40 poäng – ett stort men också ett väldigt litet försprång.

– Om jag bryter ett race och han vinner är halva försprånget förvunnet och det kan gå ganska fort, säger STCC-föraren till Radiosporten. 

Det är sex tävlingar kvar och 25 poäng i varje race – det är många poäng att åka om. Men STCC-föraren fokuserar på det han gör här och nu och säger att bilen är en frizon. 

– När jag sätter på mig hjälmen stänger jag ute allt som händer runt omkring. Jag funderar inte så mycket mer än att träffa rätt på växlingar och så vidare.

– Jag kan gå ut ur bilen och vara social och komma ihåg att ringa hem. Men när jag sätter mig i bilen så är det som att allt är bortblåst. 

Det är en ödmjuk Dahlgren som Radiosporten träffar. 

– Jag tycker att vi är jättestarka men man måste ändå vara medveten om situationen för börjar man räkna hem segrar redan nu då tror jag man är farligt ute. 

Det är nämligen inte första gången som STCC-föraren varit i ett liknande läge. 

– Saker och ting har havererat och därför är jag lite ödmjuk inför situationen. Men det skulle vara fantastiskt stort. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".